AJANKOHTAISTA

Elontilan Ystävät ry on yleishyödyllinen yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää kokonaisvaltaista ympäristökasvatusta ja -suunnittelua ja ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Toimintamme painottuu aluksi koulutusten ja kurssien järjestämiseen ja yhdistyksen tarkoitusta edistävien julkaisujen tuottamiseen. Ajankohtaisista tapahtumista tiedotetaan tällä palstalla.

Elontilan Ystävien jäseneksi voi liittyä kätevästi Elontilan nettipuodissa tai täyttämällä jäsenlomakkeen. Verkkokaupassa voi myös ostaa Elontilan Ystävien toimintaa tukevia julkaisuja ja maksaa kurssimaksuja.

KANSAINVÄLISESTI ARVOSTETTU MAANVARTIJAT-KIRJA ON VIHDOINKIN KÄÄNNETTY MYÖS SUOMEKSI

Maanvartijat™ (Earthkeepers™)-maakasvatusohjelma on suunniteltu niille toimipaikoille, ohjaajille ja opettajille, jotka aikovat tarjota sellaisen oppimiskokemuksen, joka houkuttelee ja motivoi osallistujia rakentamaan syvän ja henkilökohtaisen suhteen maapalloon ja sen elämään.

Kirja antaa perusteellisen kuvan 10–12 -vuotiaille suunnatusta ohjelmasta ja se motivoi kestävämpää elämäntapaa edistäviä toimipaikkoja, ohjaajia ja opettajia aloittamaan ohjelman toteuttamisen. Kirjan alkuperäisteoksen kirjoittajina ovat toimineet professorit Steve Van Matre ja Bruce Johnson.

Kirjassa mukana mm.

- kuvaukset maakasvatuksesta, Maavartijat-ohjelmasta ja ohjaamisen ohjeista

- yleiskuvaukset neljästä ekologisesta harjoitteesta: Ravintoketjun Valvojat, Huimat Hiukkaset, Yhteyksien Tarkastus ja Aikalaatikot

- käytännönläheiset ohjeet ohjelman elämysharjoitteiden toteuttamisesta: Maakävely, Luontokolo, E.M.:n Päiväkirja, Vuodenajat

- kestävää elämäntapaa edistävien tehtävien esittely

Kirjan on julkaissut kansainvälinen vapaaehtoisvoimin toimiva Maakasvatusinstituutti (The Institute for Earth Education) yhteistyössä Elontilan Ystävät ry:n kanssa. Materiaalin levittämisestä Suomessa vastaa Elontilan Ystävät ry.  Kirjaa voi tilata Elontilan nettipuodista tai tilauslomakkeella. Kirjan hinta: 16 €+postituskulut


AURINKOALUS III –KIRJA JA OHJELMAPAKETTI ON JULKAISTUAURINKOALUS III™ (SUNSHIP III™) on 13–14-vuotiaille suunnattu maakasvatusohjelma. Nimensä se on saanut siitä, että maapallo on kolmas planeetta lähimmästä tähdestämme, auringosta.  Ohjelman tarkoituksena on motivoida osallistujia näkemään ympäristöasioita uudella tavalla ja antaa vaihtoehtoja uuden kestävämmän elämäntavan rakentamiseksi.  Ohjelman 2½-3 päivää kestävä "Aloitusjakso" toimii tehokkaana  ponnahduslautana sille,  mitä ohjelmaan osallistuvat nuoret tekevät myöhemmin kotona ja koulussa. 

AURINKOALUS III – edessä olevan matkan oivallus ja valinta -kirja antaa perusteellisen kuvan koko ohjelmasta ja se motivoi kestävämpää elämäntapaa edistäviä toimipaikkoja ja ohjaajia aloittamaan ohjelman toteuttamisen. Kirjan alkuperäisteoksen kirjoittajina ovat toimineet professorit Steve Van Matre ja Bruce Johnson.Kirjassa mukana mm.

- yleiskuvaukset neljästä ekologisesta harjoitteesta: Solarville, Aineiden kierrätyslaitos, Museoprojekti ja Aurinkotemppeli SOL.
- outo hahmo O/V edustaen vertauskuvallisesti ihmisen kaksijakoisuutta – tasapainoista puoltamme  ja häirikköpuoltamme.
-  Maan Emo, vanha  tarinankertoja, joka johdattelee nuoret omalle etsintämatkalle. 
- Solarit, aurinkovalon energian rahayksikkö, jota käytetään kaikkeen toimintaamme maapallolla.
- Päivin päivä, jonka aikana nuori kuluttaa suuren määrän energiaa tajuamatta itse miten toimii.
- Kuoleman varjo, aamun koitteessa tapahtuva vuoropuhelu kuoleman ja uhanalaisten lajien kanssa.


Kirjan ja ohjelmapaketin on julkaissut kansainvälinen vapaaehtoisvoimin toimiva Maakasvatusinstituutti (The Institute for Earth Education). Materiaalin levittämisestä Suomessa vastaa Elontilan Ystävät ry.  Kirjaa voi tilata Elontilan nettipuodista tai tilauslomakkeella ja koko ohjelmapaketin sisältöön voi tutustua täältä.