KOULUTUKSET JA KURSSIT

Yhdistyksen koulutukset ja kurssit toteutetaan pääsääntöisesti yhteistyössä Vihreä sivistys- ja opintokeskus Vision kanssa. Koulutuksia voidaan toteuttaa myös valtakunnallisesti. Maakasvatuskoulutusten osalta toimimme yhteistyössä kansainvälisen vapaaehtoisvoimin toimivan Maakasvatusinstituutin (The Institute for Earth Education) kanssa. Ajankohtaiset vuoden 2020 koulutukset löydät alla. Ilmoittautumiset ensisijaisesti ilmoittautumislomakkeella.PERMAKULTTUURIN PERUSTEET - työskentelyä yhdessä luonnon kanssa

Aika: la–su 22.–23.8.2020 (la klo 10–18, su 9–16)    
Paikka: Kolin keidas, Ylä-kolintie 12 B, Koli
Kouluttaja: MMM Ilkka Aula
Hinta: 120 € Elontilan Ystävät ry:n jäsenet, 150 € muut (sis. opetuksen, kurssimateriaalin, ruokailut, majoituksen, saunan).
Ilmoittautuminen ja ennakkomaksu: Sitova ilmoittautuminen 30.7.2020 mennessä ensisijaisesti ilmoittautumislomakkeella tai et@elontila.fi tai puh. 045-8797999. Kurssille ilmoittautuminen vahvistuu, kun ennakkomaksu (25 % koulutuksen kokonaishinnasta) on suoritettu. Ennakkomaksu palautetaan maksun suorittaneelle vain, jos Elontilan Ystävät ry peruuttaa koulutuksen tai osallistujan pätevästä syystä (todennus esim. lääkärintodistuksella).
Peruutusehdot: Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuneista peruutuksista ilman pätevää syytä veloitetaan koko osallistumismaksu. 


Permakulttuuri on suunnittelufilosofia ja -menetelmä, jonka tavoitteena on kehittää luonnon toimintaa ja muotoja jäljentäviä maisemakokonaisuuksia tuottaen kestävällä tavalla ruokaa, kuituja ja energiaa paikallisiin tarpeisiin. Permakulttuuri tarjoaa harmonisen, eettisen, luovan ja inspiroivan vastauksen globaaleihin ympäristökysymyksiin. Se painottaa työskentelyä yhdessä luonnon kanssa eikä sitä vastaan.

Permakulttuurin perusteet  -kurssin sisältö  pohjautuu kouluttaja Ilkka Aulan kirjoittamaan kirjaan ”permakulttuuriopas – käsikirja lasten ja nuorten kanssa työskenteleville. Kirjassa esitettyjä kasvatuksellisia ohjelmia ja menetelmiä esitellään kurssin aikana myös käytännön esimerkein maastossa.

Kurssi antaa valmiuksia

- havainnoida luonnon rakennetta ja periaatteita.
- permakulttuurin etiikan ja periaatteiden  ymmärtämiselle.
- permakulttuurisuunnitteluun.
- käyttää permakulttuuria oman kestävämmän elämäntavan rakentamiseen.


Kouluttaja MMM Ilkka Aula on suorittanut permakulttuurisuunnittelusertifikaatti-kurssin (PDC-Permaculture Design Certificate) vuonna 1995 ja on sen jälkeen toiminut permakulttuurisuunnittelijana, kirjoittanut aiheeseen liittyviä artikkeleita, järjestänyt permakulttuurikoulutuksia, osallistunut permakulttuuri-kumppanuushankkeeseen ja kirjoittanut oppaan permakulttuurista.

Kurssi on tarkoitettu kaikille niille, jotka ovat kiinnostuneita permakulttuurista, kestävämmästä elämäntavasta ja tulevaisuudesta, luonnonmukaisesta viljelystä ja uskovat, että meidän tulee löytää tapoja, joilla huolehdimme itsestämme, toisistamme ja kotiplaneetastamme. Kurssi soveltuu kasvattajille, ympäristöalan ammattilaisille ja opiskelijoille, luonnonmukaisesta viljelystä kiinnostuneille, hortonomeille, biologeille ja kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Kurssin toteuttaa Elontilan Ystävät ry yhteistyökumppanina Vihreä Sivistys- ja Opintokeskus Visio.Yhdistyksen kautta voi tilata mm. seuraavia koulutuksia:

Maanvartijat – työpaja

Työpajassa perehdytään yksityiskohtaisesti 10-12-vuotiaille  suunnattuun Maanvartijat (Earthkeepers™) – ohjelmaan. Ohjelmassa painotetaan ekologian ymmärtämistä, edistetään läheistä kosketusta luontoon ja muutetaan omaa elämäntapaa entistä ympäristövastuullisemmaksi. Kolme päivää kestävä työpaja antaa valmiudet Maanvartijat –ohjelman vetämiseen. Työpaja sopii erityisesti niille, jotka aikovat tulevaisuudessa ohjata Maanvartijat–ohjelmaa ja täydennyskoulutuksena niille toimipaikoille, jotka jo toteuttavat ohjelmaa. Kouluttaja toimii professori Bruce Johnson ja Maakasvatusinstituutin hyväksymä kouluttaja

Advanced leadership workshop

Tämä kolme päivää kestävä maakasvatustyöpaja tutustuttaa ihmiset maakasvatuksen perustana olevaan teoriaan ja taustaan ja siinä perehdytään yksityiskohtaisesti maasto-opetuksen keskeisiin ohjaajan ohjeisiin.  Työpaja tarjoaa myös omakohtaisen osallistumiskokemuksen useista maakasvatusharjoitteista. Tähän koulutukseen kannattaa osallistua vasta maakasvatustyöpajaan osallistumisen jälkeen. Kouluttajana toimii kansainvälisesti arvostettu professori, Maakasvatusinstituutin perustaja ja kouluttaja  Steve Van Matre

Interpretive design… and the dance of experience

tarjoaa uusia näkökulmia yleisökohteiden suunnitteluun ja opastamiseen
Interpretive design… and the dance of experience -työpaja on suunnattu kaikille niille, jotka työskentelevät yleisölle suunnattujen kohteiden parissa. Siis vapaa-ajanviettopaikoille puutarhoista eläintarhoihin, luonnonpuistoihin, gallerioihin, museoihin, jotka haluavat syventää kävijöiden kokemuksia merkityksellisesti ja mieleenpainuvasti. Jos olet opas, kasvattaja tai suunnittelija, työpaja tarjoaa uuden ja tuoreen tavan katsoa kohteen yleisöpalveluita. Kouluttajana toimii kansainvälisesti arvostettu professori, Maakasvatusinstituutin perustaja ja kouluttaja  Steve Van Matre